Dobro je širiti dobro

Nekateri ljudje se nikakor ne morejo vključiti v družbeno kolesje, v katerega te že od otroštva naprej usmerjajo. Osemurni delavnik pod okriljem nekoga, ki te vodi, ki ti daje navodila in konec koncev, ki se odloča, koliko si vreden, za večino predstavlja varnost in udobje. A ne za naju. Nikoli se nisva zmogla prepustiti temu kolesju, vedno sva iskala druge poti, druge možnosti, večjo samostojnost pri odločanju in večjo svobodo. Ta najina podobna notranja sila in želja po drugačnem življenjskem slogu naju je tudi združila. In najina kompatibilnost, dopolnjevanje drug drugega se je projecirala na ustvarjalnost. Začela sva ustvarjati svoj posel. Gorečnost, strast in veselje, ki sva ga imela ob tem, naju je po eni strani nagradila z uspehom, po drugi strani pa zadala udarec izgorelosti in začetek bolezenskega stanja. Pri meni so se začele težave v hrbtenici, vnetja po celem telesu. Nisem mogla več opravljati sedečega dela daljši čas. To je bil alarm, da nekaj spremenimo.

In tako sva se potem več ali manj ukvarjala z iskanjem rešitve za moje nastale težave. Posel je trpel, midva sva trpela, zaprla sva se, najin socialni krog se je izgubil, ker sva ga dala na čakanje. Rešitve pa nikjer. V štirih letih letanja od specialista do specialista, od tega terapevta do drugega terapevta še danes nimam postavljene diagnoze. Zmetala sem nekaj tisoč evrov, izgubila veliko časa, zmanjšala kvaliteto življenja celotni družini, popolnoma izpraznila najine baterije, izmučena do konca, s 15 kg viška skoraj obležala … vendar nisem. Sem borka od nekdaj, nikoli se ne bom vdala. To je moj življenjski moto. S podporo moža sem se prebila skozi vse to sranje na poti in naletela na rešitev. To je bila rešitev zame in za celotno mojo družino. Otroci so naju spet dobili nazaj.

Prehrana nam je rešila življenje. Dobesedno. Dvignila sva se s tal in skoraj dobesedno poletela. Bolečine so se mi v zelo kratkem času po spremembi prehrane razpolovile. Oba sva začela kar cveteti od energije, dobila sva tudi na delovnem elanu, v zelo kratkem času sva izgubila skupaj kar 30 kg. Noro! Ljudje zunaj naju ustavljajo in sprašujejo, kaj počneva, da oddajava tako pozitivno energijo, da kar žariva od zdravja, veselja, energije. Ta odziv okolice mi pomeni ogromno, saj to pomeni, da najino spremembo, ki jo midva občutiva, lahko deliva tudi naprej. Lahko pomagava drugim do teh občutkov, do njihovih ciljev.

Naj povem še to, da sem s prehrano odpravila tudi težave s prebavo, napihnjenostjo, kožo, popravila krvno sliko (holesterol in trigliceride), odpravila kronični gastritis, kronično utrujenost in si uredila spanec. Posledično pa se je kvaliteta naših življenj dvignila na višji nivo.

In zaradi vsega tega sva se odločila, da bova pomagala spreminjati življenja ljudem na bolje. Da jim lahko pomagava pri iskanju rešitev ob težavah pri navadah prehranjevanja, da jim lahko ponudiva rešitev pri finančnih težavah, da jim lahko pomagava ob vsem tem tudi osebnostno rasti.

Najina pot transformacije v fotografiji in besedi 🙂

Ko se lepo nastaviš fotografu, da pokažeš svojim fb prijateljem, kako se imaš fajn.

… in potem kmalu spoznaš nerodno napako. Ponoviš vajo in nastane fotografija za javnost. 🙂

Sčasoma spoznaš, da imaš v svojem foto albumu samo fotografije otrok in želiš to spremeniti. Zdaj je pravi čas, si misliš. Se obriješ, urediš, nasmehneš …

Nikoli v življenju si ne bi mislila, da se bom kdaj tako izpostavila in drznila sebe pokazati javnosti v kopalkah. Danes bom to naredila, ker lahko postavim zraven fotografijo na polovici svoje transformacije. Na levi sliki sem bila že zadovoljna s seboj, saj sva imela za sabo že en od mnogih poskusov shujševalnih diet, ki pa nikoli niso delovale na način kot sva si želela. Vse diete so imele jojo učinek, pri vseh sva stradala, bila čisto izčrpana, brez energije. Danes je to drugače. Ker to, kar počneva, ni dieta ampak sprememba načina življenja, prehranjujeva se zavestno, brez odrekanja, brez stradanja.

Ampak tega ne bi zmogla narediti sama. Z odločitvijo, da spremeniva življenje, da nekaj narediva iz sebe, da stopiva stopničko više v kvaliteti izkoriščanja časa, sva postala del odlične ekipe, ki jo vodi strokovna roka mentorja. Brez ekipnega duha, brez odličnega strokovnega mentorstva do teh rezultatov sama ne bi prišla.

Midva danes – še kar nekaj poti naju loči do cilja. Najin rezultat v pol leta je takšen:
Romy
– 15 kg
– 3 cm v vratu
– 5 cm prsi
– 9 cm v pasu
– 10 cm v bokih
– 10 cm trebuh

Maščobo v telesu znižala iz 36% na 28%
Znižala holesterol in trigliceride na normalne vrednosti

Ivan
– 20 kg
– 13 cm v prsih
– 13 cm v pasu
– 10 cm v bokih
– 15 cm v trebuh

Maščobo v telesu znižal iz 27,7% na 20%
Znižal holesterol in trigliceride na normalne vrednosti

Počutiva se odlično in vem, da še nisva na koncu poti. Šele začela sva. Najina pot je pomagati čimveč ljudem izkusiti to, kar sva midva in doseči to, kar sva midva.

Nekaj utrinkov iz najine poti še v obliki dobre hrane:

Dobro, a neuravnoteženo.
To lahko spremeniš v bolj zdrave in manj kalorične sladice.
Preveč ogljikovih hidratov. Takšne hrane danes ne pogrešava več.
Ocvrte hrane ni na domačem jedilniku. Če si kdaj zunaj privoščiš, nič hudega.
Enkrat letno si privoščimo girice in to za Ribiški praznik v Izoli. Tako nam zadošča.
Ko se ti mudi, lahko na hitro nekaj skombiniraš. No, danes je pohanje zelo redko na naši mizi.
Tega se ne bomo odrekli, kdaj pa kdaj si jo bomo še vedno privoščili, čeprav bova danes imela oba eno dovolj.
Obožujeva takšno hrano, vendar na tem krožniku manjka še nekaj ogljikovih hidratov.

Nekaj utrinkov najinih gurmanskih  in vadbenih podvigov:

Če želimo narediti spremembo, potrebujemo več kot samo spremembo prehranskih navad. Ko se odločimo, da bomo nekaj spremenili, se moramo zavedati, da bomo na tej poti tudi osebno rasli. Posledica tega pa lahko pomeni, da bodo nekatere ljudi, ki so zdaj prisotni v našem življenju, zamenjali drugi.

Če te zanima, kako sva prišla do teh rezultatov, naju lahko brez skrbi kontaktiraš na e-mail: [email protected]. Z veseljem deliva še več. 🙂
Prvi korak k odločitvi pa je bil eden od teh dogodkov: Brez stradanja do boljšega počutja

Romy&Ivan


Dobro je širiti dobro