Kaj je body scan oz. analiza telesne sestave?

Dobro je širiti dobro

Zdravo ravnovesje med maščobo in mišicami je bistvenega pomena za zdravje in dobro počutje.

Telesna sestava

Telesna sestava je izraz, ki ga pogosto povezujejo s telovadbo in hujšanjem. Nanaša se na odstotek maščobe, kosti in mišic v telesu, ki določa ali imate zdravo ravnovesje in težo. Ocena tega odstotka vam lahko pove več o vašem splošnem zdravju in dobrem počutju. To dosežete z merjenjem maščobe v telesu. Body scan je enostavna metoda, s katero dobite vpogled v vaše splošno zdravje. Komponente, ki jih metoda meri, vključujejo težo, delež telesne maščobe, mišično maso, ITM (indeks telesne mase), aktivni metabolizem, vitalnost metabolizma, delež vode v telesu, visceralna maščoba in teža kosti.

Z merjenjem telesne sestave je mogoče sestaviti individualni prehranski načrt, ki najbolje ustreza vašim ciljem in osebnim potrebam. Ne samo, da vam bo pomagalo do boljšega zdravja in samozavesti, ampak lahko zmanjša tveganje za nevarne bolezni, ki nastanejo zaradi neustreznega načina prehranjevanja. Ko bo razmerje med mišicami in maščobami uravnoteženo, boste imeli več energije, manj maščobe in posledično se boste počutili bolje.

Zakaj bi nam analiza telesne sestave koristila?

Cilj je čim bolj zmanjšati količino odvečne telesne maščobe, ki jo imate v telesu. Nekaj ​​maščobe pa je nujno in potrebno za delovanje vsakodnevnih funkcij, kot je npr. uravnavanje temperature. 

Ena od razlik med telesno sestavo in indeksom telesne mase (ITM) je natančnost. BMI meri telesno maščobo na podlagi višine in teže. Vendar velja za zastarelo, razmerje med mišicami in maščobami pa naj bi bilo bolj koristno za splošno telesno pripravljenost in zdravje. Test telesne sestave presega običajno in tradicionalno analizo, saj lahko prikaže: odstotek in težo telesne maščobe, odstotek vode in težo, splošno telesno težo, kostno maso, bazalni metabolizem, odstotek telesne maščobe in druge telesne meritve.

Vpogled v naše splošno telesno stanje z analizo telesne sestave nam daje tudi možnost, da začnemo porabljati več energije in pridobivati več mišic, kar bi nam znatno zmanjšalo tveganje za sladkorno bolezen, bolezni srca in druge zdravstvene težave. Vaš obseg gibanja, aktivnosti in delovanja se bodo povečali, ker boste imeli več energije. Če ste zaskrbljeni ali želite shujšati in jo obdržati, začnite s testiranjem svoje telesne sestave.

  • Ste pogosto utrujeni?
  • Ste brez energije?
  • Bi radi izgubili kakšen odvečen kilogram?
  • Bi radi pridobili mišice?
  • Iščete idealen zajtrk, lahko večerjo ali obrok pred telesno aktivnostjo in po njej za boljšo regeneracijo mišic?

Bi radi kaj od tega spremenili?

VABLJENI NA BREZPLAČNO ANALIZO TELESNE SESTAVE ZA 2 OSEBI

Prevzemi darilni bon s prijavo na spodnjem obrazcu.


Dobro je širiti dobro