Pet jutranjih lepotnih navad za vsak dan

Pet jutranjih lepotnih navad za vsak dan

Dobro je širiti dobro

Skrb zase je vse kaj več kot le prižiganje svečk, kopanje v mehurčkasti kopeli ali nanašanje glinenih mask. Gre za to, da si čez dan ustvarite prostor za vse tisto, kar vam prinaša notranje veselje in občutek sproščenosti. Čas je, da se počutite dobro in v svojo notranjo lepotno rutino vključite teh pet navad.

Najpomembnejši obrok dneva

Da bi se dan pravilno začel, je pomembno, da telo nahranite z zdravim zajtrkom. Ta je pomemben, saj lahko pomaga, da ste vse dopoldne zadovoljni in prepreči, da bi se predajali neustrezni hrani. Vzljubite zajtrk in namesto sladkih živil uživajte raje bogata jajca polnega okusa, palačinke, ki se utapljajo v sirupu zamenjajte raje s sočno gostim grškim jogurtom ali okusnim čokoladnim beljakovinskim napitkom, ki ga lahko spijete celo, ko ste na poti.

Jutranja hidracija

Ali ste vedeli, da je pitje vode zjutraj zelo pomembno? Ko se zbudite, telo potrebuje hidracijo. Ko ste dehidrirani, se preprosto ne počutite najbolje. Naj bo vaša nova jutranja navada, da spijete velik kozarec vode takoj, ko se zbudite. To ne bo pomagalo le pri hidraciji telesa, temveč lahko pomaga tudi za spodbudo presnovi.

Začnite dan s skodelico čaja

Kava je eden prvih napitkov, po katerem marsikdo poseže takoj, ko se prebudi – navsezadnje niso vsi ljubitelji zgodnjih jutranjih ur! Zdaj pa je čas za spremembo in zeleni čaj je pravi odgovor.

Nega kože je pomembna

Kar dajete na telo, je enako pomembno kot to, kar dajete vanj. Pri jutranji negi kože začnite uporabljati izdelke za nego kože, ki so bogati z antioksidanti in ki vsebujejo veliko vitaminov C in E. Vitamina C in E imata vlogo pri zaščiti celic pred prostimi radikali, ki lahko povzročijo prezgodnje staranje. Ključno je, da kožo očistite, nanesete tonik in serum, navlažite in zaščitite s kremo za zaščito pred sončnimi žarki vsak dan, ne glede na vreme.

Telovadite zjutraj, da boste zvečer mirni

Ali ste vedeli, da lahko jutranja telovadba pripomore k boljšemu spancu? Namenite nekaj časa za hiter jutranji sprehod, plavanje pred službo ali celo nekaj krogov po soseski na kolesu. Nič ni boljšega, kot sijoča koža po vadbi, zaradi česar ste videti mladostnejši, poleg tega boste dan začeli sijočega videza.

Še nikoli ni bilo tako pomembno, da poskrbite za telo, kožo in um. Budilka naj vas zjutraj pričaka na drugem koncu spalnice, da boste morali vstati iz postelje in jo ugasniti, od zdaj naprej pa pozabite na gumb za dremež. Začnite vsak dan s temi petimi nasveti in kmalu se boste zjutraj bolje počutili.

* Vitamina C in E imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.


Dobro je širiti dobro