Najboljših 10 rešitev za bolj zdravo življenje

Dobro je širiti dobro

Ko se bližajo poletni meseci, začnejo po internetu in povsod okoli nas rasti kot gobe po dežju različni ponudniki takšnih in drugačnih diet, takšnih in drugačnih shujševalnih vadb, ponujajo vam 1001 nasvet za popolno postavo in popolno prehrano. No, mi nismo nič drugačni. 🙂 Tudi od nas boste dobili ogromno nasvetov, za katere menimo, da vam bodo koristili. Potrudili se bomo, da bodo ti nasveti dovolj kvalitetni, da boste znali izbrati pravo pot do svojega fit cilja. Naša želja pri vsem tem pa je, da si ne boste zadali samo za cilj fit v poletje, ampak fit do konca življenja.

Uživanje zajtrka

Tisti, ki zajtrkujejo, bodo bolj verjetno ohranili zdravo telesno težo, zajtrk vam bo tudi pomagal ohraniti bistre misli vse dopoldne. Vaši možgani potrebujejo po nočnem postu novo energijo.

Več gibanja

Poleg redne vadbe poskusite v svoj dan vključiti več aktivnosti. Hodite po stopnicah, po opravkih se odpravite peš ali s kolesom, med telefoniranjem hodite naokrog in se sprehodite do sodelavčeve mize, namesto da komunicirata po e-pošti.

Nič več hrane pred ekranom

Ne glede na to, ali gre za televizijski ali kateri drugi zaslon, če jeste pred ekranom, se ne osredotočate na hrano – za to je verjetneje, da je boste pojedli več in tudi manj uživali v hrani.

Pazi na tekoče kalorije

Razen če ni tekočina vaš dejanski obrok, bi morale biti tekočine kar najbolj brez kalorij. Večino kalorij zaužijte s hrano, ne pijačo – to je eden izmed najlažjih načinov za zmanjšanje odvečnih kalorij.

Ohrani hidracijo

Veliko telesnih procesov je odvisnih od vode, toda veliko ljudi še vedno ne pije dovolj. Pri sebi imejte vodo ali čaj in ves dan pijte po malem.

Vključi vsa makrohranila v vse obroke

Za uravnoteženo prehrano je pomembno, da ta v vsakem obroku vključuje kombinacijo beljakovin, ogljikovih hidratov in nenasičenih maščobnih kislin. Če želite v svoji prehrani povečati vnos beljakovin, za malico pojejte jogurt, oreščke, visoko beljakovinske mislije, majhno pločevinsko tune ali spijte napitek.

Vsak obrok naj vključuje sadje ali zelenjavo

Sadje in zelenjava nam dajeta največ hranilnih snovi in najmanj kalorij. Sta tudi bogata z vodo in vlakninami, zato nas tudi dobro nasitita.

Brez izpuščanja obrokov

Izpuščanje obrokov redko deluje kot ukrep za omejevanje kalorij – te boste preprosto nadoknadili pri naslednjem obroku. Uživanje majhnih obrokov in malic vsakih nekaj ur, je precej boljše.

Dodatna vadba za moč

Trening za moč porablja kalorije, izboljša počutje in pomaga, da kosti ostanejo močne. Pomaga tudi pri tvorbi čiste mišične mase, zaradi česar ste močnejši, ob tem se lahko pospeši tudi vaša presnova v mirovanju.

 


Dobro je širiti dobro