Zakaj je zajtrk pomemben?

Dobro je širiti dobro

Za zajtrk pogosto rečemo, da je najpomembnejši obrok dneva in za to imamo dober razlog. Poskus izbire bolj zdrave hrane je lahko včasih preobremenjujoč in frustrirajoč. Ampak ni nujno, da je tako.

Cilj ni, da se počutite, kot da se česa prikrajšate, temveč da se nagradite – z novimi vzorci, novimi okusi in, upajmo, z obnovljeno energijo ter izboljšanim razpoloženjem in zdravjem.

Zajtrk je pomemben iz več razlogov. Jutranji obrok zagotavlja potrebno gorivo za telo in možgane, obnovi našo zalogo glukoze, obenem pa zagotavlja vsa bistvena hranila, potrebna za dobro zdravje. Pomaga lahko  tudi pri uravnavanju lakote in zmanjša željo po prigrizkih čez dan. S tem pa tudi zmanjšamo tveganje za debelost. Kratkoročno izboljša vašo raven energije in sposobnost koncentracije, dolgoročno pa pomaga pri uravnavanju telesne teže, zmanjšanu tveganja za sladkorno bolezen tipa 2 in bolezni srca.

Kljub koristim zajtrka za vaše zdravje in dobro počutje, ga mnogi ljudje pogosto izpuščajo iz različnih razlogov. Nekateri zjutraj preprosto ne morejo jesti, nekateri nimajo časa, nekaterim se zdi, da je za zdrav zajtrk preveč komplikacij in je težko izvedljiv. Dobra novica je, da obstaja veliko načinov, kako zajtrk lažje vključiti v svoj dan.

Če želite več brezplačnih nasvetov in informacij o zdravem zajtrku naše nutricistke, izpolnite spodnji obrazec.


Dobro je širiti dobro

1 Komentar

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja